home

 

Fiesta si rasfatul primaverii in Gran Canaria

 

GRAN CANARIA

 

Las Palmas de Gran Canaria - Teror - Valleseco - Tejeda - Vega de San Mateo - Santa Brigida - Arucas - Firgas - Moya - Santa Maria de Guia - Agaete - Cenobio Valeron - Telde - San Agustin - Maspalomas - Puerto Rico -

Puerto de Mogan - Aguimes - Barranco de Guayadeque

 

Va invitam intr-o escapada de 8 zile in Gran Canaria, cea de-a treia insula ca marime a arhipelagului Canare, una dintre ultimele "insule paradis" ale Europei. Clima insulelor Canare, care sunt situate deasupra Tropicului Racului, la aceeasi latitudine cu insulele din Caraibe, este una dintre cele mai bune, stiut fiind ca temperaturile din decembrie si ianuarie nu scad niciodata sub 15°. Insulele se bucura de o clima subtropicala, ceea ce face ca destinatiile sa fie perfecte pentru calatorii si iarna, dar Gran Canaria este cea mai "calda" insula din Canare. Veti uita de frigul de acasa, veti descoperi in "continentul in miniatura" paduri luxuriante, fauna si flora exotica, dune asemanatoare celor din Sahara, munti falnici, cratere vulcanice, linii de coasta incredibil de frumoase si plaje spectaculoase. Veti putea participa la incheierea Carnavalului din Las Palmas de Gran Canaria, o explozie de muzica si culoare, cand strazile capitalei insulei vibreaza de bucurie. Pe langa Las Palmas de Gran Canaria, cel mai dinamic oras din frumoasa insula, Gran Canaria are o multime de locuri de vizitat si poate numai cine nu a citit romanul Gran Canaria a lui A. J. Cronin nu-si poate imagina insula invaluita in parfum de frezii care va asteapta sa o descoperiti.

 

Perioada:  18.02 - 25.02.2024

 

Ziua 1 / 18.02.2024:  Bucuresti - Munchen - Las Palmas de Gran Canaria

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al

companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1655 (06:00 / 07:00), de unde se va pleca cu zborul LH 1834 (08:50 / 12:50) spre Las Palmas de Gran Canaria, capitala Gran Canariei, situata in partea de nord-est a insulei, intr-un decor magnific compus din doua golfuri si frumoasele plaje Playa de las Canteras si Playa de las Alcaravaneras. intalnire cu ghidul local care ne va insoti la hotelul unde ne vom caza. Dupa o bine meritata odihna, vom putea participa la incheierea Carnavalului din Las Palmas de Gran Canaria cu Carnavalul Zilei si prezentarea temei pentru 2025. Carnavalul este o explozie de muzica si culoare, strazile capitalei insulei vibrand de bucurie. Petrecerea dateaza din vremea coloniala si a evoluat intr-un eveniment de mare importanta culturala si turistica pentru oras. Cina si cazare la Hotel Bull Reina Isabel & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 19.02.2024: Las Palmas de Gran Canaria - Teror - Valleseco - Tejeda - Vega de San Mateo - Santa Brigida - Las Palmas de Gran Canaria

Mic dejun. Excursie de o zi cu ghid local in partea centrala a Gran Canariei. Prima oprire a zilei va fi in oraselul Teror, unde vom vizita bazilica Nuestra Señora la Virgen del Pino, Sfanta Patroana a insulei. Ne vom deplasa apoi spre Valleseco, unde vom remarca un lucru curios legat de denumirea acestui sat linistit, care se traduce prin "vale uscata" si faptul ca aceasta zona primeste mai multe precipitatii pe an decat orice alta regiune de pe insula, Laguna de Valleseco fiind in timpul lunilor de iarna, refugiu pentru numeroase pasari migratoare, in special egrete. Traseul zilei ne va purta spre Tejeda, un loc fermecator din Gran Canaria, situat la aproximativ 1000 de metri inaltime, situat practic in mijlocul insulei si inclus in "Pueblos más bonitos de España" (cele mai frumoase sate din Spania). De aici, daca vizibilitatea va permite, vom putea contempla Roque Nublo, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale insulei. Vom vizita apoi frumosul orasel Vega de San Mateo cu centrul sau vechi si Biserica San Mateo, dupa care vom ajunge la Santa Brigida, in prezent un oras rezidential linistit, folosit de britanici ca statiunea lor de vara, cand controlau comertul cu carbune in portul Las Palmas la sfarsitul sec. al XIX-lea si inceputul sec. al XX-lea. principalele atractii ale Santa Brigida sunt casele vechi care inconjoara biserica si privelistea din piata bisericii. in continuarea zilei ne vom indrepta catre un alt punct de belvedere care ne va oferi o priveliste fantastica asupra conului vulcanic si a calderei de Bandama, un crater vulcanic scufundat. Cand vulcanul a erupt in urma cu aprox. 2.000 de ani, stratul de suprafata care acoperea craterul vulcanic s-a prabusit, lasand in urma gaura enorma vizibila acum de la marginea superioara a formatiunii. Interesant este si numele calderei, Bandama fiind versiunea hispanizata a lui Daniel Van Damme, un flamand care a cumparat in trecut zona pentru a o cultiva cu vita de vie. si in prezent sunt o multime de podgorii care profita de bogatul sol vulcanic si de protectia oferita de versantii din vecinatate, motiv pentru care produc vinuri de calitate, un exemplu elocvent fiind Hoyos de Bandama. Dupa acest ultim stop fotografic ne vom intoarce in Las Palmas de Gran Canaria pentru cina si cazare la Hotel Bull Reina Isabel & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 20.02.2024:  Las Palmas de Gran Canaria

Mic dejun. insotiti de ghidul local vom face in prima parte a zilei un tur panoramic si pietonal al capitalei Las Palmas de Gran Canaria, fondata in anul 1478, Las Palmas de Gran Canaria se mandreste cu patrimoniul sau istoric si cultural, fapt pentru care districtul Vegueta, cel mai vechi cartier al orasului, a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO in anul 1990. in timpul turului vom admira Catedrala Santa Ana situata in inima cartierului Vegueta, prima biserica din Insulele Canare, care a fost construita la ordinul reginei Isabella I de Castilia si a regelui Ferdinand al II-lea de Aragon. in continuarea turului ne vom indrepta spre Casa Colon, una dintre cele mai atractive cladiri din Las Palmas, cu usi de acces bogat ornate, cu balcoane frumoase cu zabrele, curti mari si tavane sculptate din lemn. Acest palat a fost resedinta primilor guvernatori ai insulei, unde Cristofor Columb a stat in anul 1492, in timp ce una dintre navele sale a fost reparata, fapt pentru care s-a numit si Casa lui Columb. Vom ajunge apoi in districtul Ciudad Jardin, o oaza de liniste si verdeata a capitalei Las Palmas de Gran Canaria, creat la inceputul sec. al XX-lea de catre locuitorii englezi ce dominau viata economica in acele timpuri. principala atractie a cartierului Ciudad Jardin este superbul Parque Doramas, un parc cu statui, cascade si multe plante, unde se afla Satul Canarian si Muzeul Nestor, ambele dedicate culturii locale. Acest district include si zona portuara, un centru de sporturi nautice, restaurante si cluburi de noapte, precum si plaja de nisip Playa de las Alcaravaneras. Timp liber pentru activitati individuale si odihna. Cina si cazare la Hotel Bull Reina Isabel & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 21.02.2024:  Las Palmas de Gran Canaria

Mic dejun. Timp liber pentru odihna sau pentru vizite relaxante in zona de promenada a orasului. Cina si cazare la Hotel Bull Reina Isabel & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 22.02.2024:  Las Palmas de Gran Canaria

Mic dejun. Timp liber pentru odihna sau pentru vizite relaxante in zona de promenada a orasului. Cina si cazare la Hotel Bull Reina Isabel & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 23.02.2024: Las Palmas de Gran Canaria - Arucas - Firgas - Moya - Santa Maria de Guia - Agaete - Cenobio Valeron - Las Palmas de Gran Canaria

Mic dejun. Excursie de o zi cu ghid local pe coasta nordica a Gran Canariei. Vom pleca spre Arucas, oras situat la 12 km distanta fata de Las Palmas de Gran Canaria, distrus in anul 1478 si reconstruit 12 ani mai tarziu, care reprezinta unul dintre cele 10 foste regate ale insulei, despartite de capitala prin Valea Barranco de Tenoya. Aici vom vizita Biserica Parohiala San Juan Bautista, monument in stil neo-gotic, care detine pe langa cel mai inalt turn din arhipelag, unele dintre cele mai frumoase vitralii pictate de catre Cristobal Hernandez de Quintana si sculptura care-l infatiseaza pe Iisus, opera lui Manuel Ramos. Vom vizita in continuare cea mai mare fabrica de rom din intreg arhipelagul infiintata in anul 1884 unde vom avea prilejul si de a degusta celebra bautura. Ne vom indrepta apoi spre Firgas, oras infiintat in anul 1488, unul dintre cele sapte orase ale insulei care nu are plaja, numit si "Balconul Atlanticului" datorita amplasarii sale intr-o zona rurala inconjurata de verdeata, care ofera cele mai spectaculoase privelisti asupra coastei nordice si a insulei Tenerife. Ne vom deplasa in continuare spre Moya, locul de nastere al unuia dintre cei mai ilustri poeti modernisti din Spania, Tomás Morales, unde veti vedea impresionanta biserica neo-romanica, finalizata in anul 1957. Oraselul este cunoscut de asemenea pentru una dintre cele mai populare prajituri ale insulei, "lustrados bizcochos" (un fel de chec zaharisit) pe care trebuie neaparat sa le incercati. Traseul zilei va continua spre Santa Maria de Guia, un orasel vechi, cu strazi pietruite si case traditionale, dominat de Biserica Santa Maria de Guía, construita in anul 1607, cu o frumoasa fatada in stil neoclasic. Timp liber pentru dejun. in continuarea zilei vom pleca spre Agaete, orasel cu strazi inguste si case vopsite in alb, inconjurat de vegetatie luxurianta. Ultima vizita va fi la situl arheologic Cenobio Valeron, situat pe un escarp inalt al Montaña del Gallego, care a fost construit de vechii canari cu mai bine de 800 de ani in urma, profitand de CONDITIIle geologice ale conului vulcanic. Vom vedea un spectaculos hambar colectiv, caci in interior, ajutati de strangeri de piatra, acestia au format peste 350 de cavitati, care apar dispuse pe mai multe niveluri, pe care le-au folosit pentru depozitarea cerealelor si a altor alimente. intoarcere in Las Palmas pentru cina si cazare la Hotel Bull Reina Isabel & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 24.02.2024: Las Palmas de Gran Canaria - Telde - San Agustin - Maspalomas - Puerto Rico - Puerto de Mogan - Aguimes - Barranco de Guayadeque - Las Palmas de Gran Canaria

Mic dejun. in aceasta zi vom continua explorarea Gran Canariei cu o excursie de o zi cu ghid local in estul si sudul insulei. Vom pleca spre Telde, oras situat la 13 km distanta fata de sudul capitalei, al doilea oras ca numar de locuitori al insulei, unde vom admira centrul istoric, cu frumoasele sale case coloniale pictate in verde si alb, Biserica San Juan Bautista de Telde infiintata in anul 1483 care inca mai pastreaza poarta originala, exemplu al arhitecturii gotice sevilliano-portugheze si cartierul San Francisco cu Biserica San Francisco. Traseul zilei va continua spre San Agustin, o relaxanta statiune de plaja apreciata pentru clima blanda de iarna dupa care vom ajunge in zona Maspalomas, al carei peisaj uluitor este clasificat drept Rezervatie Naturala Speciala. Aici, vom avea timp liber pentru a explora celebrele sale dune de nisip auriu, sau de ce nu, sa faceti o baie in mare. Ne vom indrepta apoi catre Puerto Rico, cunoscut ca cel mai insorit loc din Gran Canaria si spre Puerto de Mogan, cunoscut sub numele de Venetia Insulelor Canare. in timpul liber pe care il vom avea aici, vom putea admira casele pitoresti ale marinarilor, podurile si barcile care plutesc pe apele limpezi ale zonei. Pe drumul de intoarcere spre Las Palmas de Gran Canaria vom poposi in Aguimes care se remarca cu centrul sau istoric dominat de biserica parohiala San Sebastian, a carei fatada reprezinta unul dintre cele mai bune exemple ale neoclasicismului canar si cu Casa de Los Camellos, fosta resedinta a unei familii aristocrate cu o vechime de mai bine de 300 ani, in prezent transformata in hotel. Ultima oprire din aceasta excursie va fi la una dintre "bijuteriile" din sudul Gran Canariei: Barranco de Guayadeque cu uimitoarele sale puncte de belvedere, de unde vom putea admira numeroase pesteri care au servit drept refugiu indigenilor din Canaria. intoarcere in Las Palmas pentru cina si cazare la Hotel Bull Reina Isabel & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 25.02.2024:  Las Palmas de Gran Canaria - Viena - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber pana la ora transferului la aeroport pentru plecarea spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 9504 (12:20 / 18:20), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul OS 787 (21:15 / 23:50).

 

TARIF:  1990 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 480 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 21 turisti; pt. 15-20 turisti, tariful se va majora cu 110 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Munchen - Las Palmas si Las Palmas - Viena - Bucuresti cu companiile Lufthansa si Austrian Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot fi modificate de compania aeriana, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

- transport pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 7 nopti cazare cu mic dejun in Las Palmas de Gran Canaria in hotel de 4*

- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri si 7 cine la hotel de 4*

- tururile si transferurile mentionate in program

- tur panoramic si pietonal cu ghid local al orasului Las Palmas de Gran Canaria

- excursie de o zi cu ghid local in partea centrala a insulei Gran Canaria

- excursie de o zi cu ghid local pe coasta nordica a insulei Gran Canaria

- excursie de o zi cu cu ghid local in estul si sudul insulei Gran Canaria

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de oras care se plateste individual la receptia hotelului

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi

- bacsisuri pentru soferi si ghizi locali, mai putin pentru bagajisti: 35 euro/pers.; bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, anuntat de partenerul local, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL sau cartea de identitate in curs de valabilitate

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie in functie de disponibilitati si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>